kfcon73kt8vibg8g8dvv9oo8bwrl9m
Toepassingen van bacteriofagen

Toepassingen van bacteriofagen:

Een overzicht van de toepassingen van bacteriofagen:

Bacteriofagen zijn inzetbaar tegen veel bacteriële infecties. Op deze pagina vind je een overzicht van de toepassingen van bacteriofagen. 
Kies bij de inhoudsopgave een relevant onderwerp om vervolgens direct naar die specifieke aandoening te gaan. 

Inhoud

Urologie en gynaecologie

Urologie en gynaecologie

Bacteriofagen bij ontstekingen rondom de genitale organen

In de urologie zijn ontstekingsziekten van de genitale organen tegenwoordig zeer ingewikkeld te behandelen, vooral wanneer de patiënt kampt met infecties veroorzaakt door antibioticaresistente bacteriën. Prostaatontsteking, plasbuisontsteking, vaginale ontstekingen en blaasontstekingen zijn voorbeelden van de soorten infecties die met bacteriofagen kunnen worden behandeld.

De meeste van de patiënten die ik begeleid hebben vaak de ervaring dat ze vele maanden of zelfs jaren zonder succes in verschillende ziekenhuizen en klinieken zijn behandeld met diverse antibiotica.

De Eliava kliniek heeft dankzij haar jarenlange klinische ervaringen de mogelijkheid om patiënten met chronische infecties succesvol te behandelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van standaard bacteriofagen, en indien nodig kan de behandeling van de patiënt worden afgestemd op de patiënt zelf door bacteriofagen op maat.

De afdeling gynaecologie van het Eliava Phage Therapy Center gebruikt faagpreparaten bij de complexe behandeling van de onderstaande aandoeningen,

Toon meer

Hoe ziet een behandeling met bacteriofagen er uit?

Klik op een van de aandoeningen om te zien hoe een behandeling met bacteriofagen eruit kan gaan zien:

Chirurgische infecties

Bacteriofagen bij wonden en prothese geassocieerde infecties:

Een veel voorkomende chirurgische complicatie ten gevolge van diabetes zijn wonden op de voeten die zeer traag of nauwelijks genezen. Vaak is amputatie een gevolg. Deze wonden, zweren raken vaak geïnfecteerd.
In mijn ervaring als tussenpersoon is gebleken dat een bacteriofagen behandeling voor deze infecties een unieke en effectieve oplossing kan zijn voor dit chronische probleem.

Toon meer

Hoe ziet een behandeling met bacteriofagen er uit?

klik op een van de aandoeningen om te zien hoe een behandeling met bacteriofagen eruit kan gaan zien:

Longen (interne geneeskunde)

Bacteriofagen bij infecties van de luchtwegen:

Cystic Fibrosis is een erfelijke ziekte, een ziekte die gepaard gaat met secundaire bacteriële infecties. Bij deze ziekte zijn de interne uitscheidingsorganen beschadigd, waardoor ziekten in de longen en het maagdarmstelsel ontstaan.

De infecties die optreden zijn zeer verontrustend aangezien de patiënten bijna hun hele leven antibiotica zal moeten nemen. Een bacteriofagen behandeling biedt een zeer goed alternatief. Bacteriofagen roeien de infecties uit en kan de levenskwaliteit van de patiënt aanzienlijk verbeteren,

Toon meer

Hoe ziet een behandeling met bacteriofagen er uit?

klik op een van de aandoeningen om te zien hoe een behandeling met bacteriofagen eruit kan gaan zien:

Opmerkingen:

Helaas is de ziekte van Crohn, Colitis Ulserosa en de ziekte van Lyme zelf niet te behandelen met bacteriofagen. 

Maagdarmstelsel (interne geneeskunde)

Bacteriofagen bij ziekten rondom het maagdarmstelsel:

Bacteriofagen kunnen ingezet worden bij verschillende aandoeningen rondom het maagdarmstelsel. De aanpak van de Eliava betreft voor aandoeningen rondom het maagdarmstelsel, holistisch. 

Bacteriofagen kunnen ingezet worden tegen ontstekingen aan de dikke darm,het prikkelbaar darm syndroom, bacteriële overgroei en andere gerelateerde aandoeningen rondom het maagdarmstelsel.

Toon meer

Hoe ziet een behandeling met bacteriofagen er uit?

klik op een van de aandoeningen om te zien hoe een behandeling met bacteriofagen eruit kan gaan zien:

Interne geneeskunde: dermatologie

Bacteriofagen bij huidaandoeningen

Huidaandoeningen weerspiegelen vaak ook interne problemen. Het medische team van De Eliava kliniek werkt samen om de beste aanpak te vinden voor de behandeling van dermatologische aandoeningen, waarbij de nadruk ligt op het versterken van het immuunsysteem, naast het gebruik van faagbehandeling, zowel topisch als oraal.

Toon meer

Infecties bij keel, neus en oren

Bacteriofagen bij KNO

Toon meer