LBFagen

Toepassingen van bacteriofagen:

Gelijk naar:

Een overzicht van toepassingen:

Op deze pagina vind je een overzicht van de toepassingen van bacteriofagen. De mogelijkheden en een overzicht van een behandeling vind je op de gerelateerde pagina. Klik dus gerust op een aandoening om meer te weten te komen over de toepassing van bacteriofagen bij deze specifieke aandoening. 

Urologie en gynaecologie

Urologie en gynaecologie

Bacteriofagen bij ontstekingen rondom de genitale organen

In de urologie zijn ontstekingsziekten van de genitale organen tegenwoordig zeer ingewikkeld te behandelen, vooral wanneer de patiënt kampt met infecties veroorzaakt door antibioticaresistente bacteriën. Prostaatontsteking, plasbuisontsteking, vaginale ontstekingen en blaasontstekingen zijn voorbeelden van de soorten infecties die met bacteriofagen kunnen worden behandeld.

De meeste van de patiënten die ik begeleid hebben vaak de ervaring dat ze vele maanden of zelfs jaren zonder succes in verschillende ziekenhuizen en klinieken zijn behandeld met diverse antibiotica.

De Eliava kliniek heeft dankzij haar jarenlange klinische ervaringen de mogelijkheid om patiënten met chronische infecties succesvol te behandelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van standaard bacteriofagen, en indien nodig kan de behandeling van de patiënt worden afgestemd op de patiënt zelf door bacteriofagen op maat.

Faagtherapie in de gynaecologische praktijk:

De afdeling gynaecologie van het Eliava Phage Therapy Center gebruikt faagpreparaten bij de complexe behandeling van de volgende ziekten:

Opmerkingen:

Er zijn nog geen opmerkingen

Chirurgische infecties

Bacteriofagen bij wonden en prothese geassocieerde infecties:

Een veel voorkomende chirurgische complicatie ten gevolge van diabetes zijn wonden op de voeten die zeer traag of nauwelijks genezen. Vaak is amputatie een gevolg. Deze wonden, zweren raken vaak geïnfecteerd.
In mijn ervaring als tussenpersoon is gebleken dat een bacteriofagen behandeling voor deze infecties een unieke en effectieve oplossing kan zijn voor dit chronische probleem.

Opmerkingen:

Er zijn nog geen opmerkingen

Interne geneeskunde en pediatrie.

Bacteriofagen bij infecties van de bovenste en onderste luchtwegen:

Cystic Fibrosis is een erfelijke ziekte, een ziekte die gepaard gaat met secundaire bacteriële infecties. Bij deze ziekte zijn de interne uitscheidingsorganen beschadigd, waardoor ziekten in de longen en het maagdarmstelsel ontstaan.

De infecties die optreden zijn zeer verontrustend aangezien de patiënten bijna hun hele leven antibiotica zal moeten nemen. Een bacteriofagen behandeling biedt een zeer goed alternatief. Bacteriofagen roeien de infecties uit en kan de levenskwaliteit van de patiënt aanzienlijk verbeteren,

Opmerkingen:

Er zijn nog geen opmerkingen

Interne geneeskunde en pediatrie: gastro-intestinale aandoeningen

Bacteriofagen bij ziekten rondom het maagdarmstelsel:

Opmerkingen:

Helaas is de ziekte van Crohn en Colitis Ulserosa niet te behandelen met bacteriofagen. 

Interne geneeskunde: dermatologie

Bacteriofagen bij huidaandoeningen

Huidaandoeningen weerspiegelen vaak ook interne problemen. Het medische team van De Eliava kliniek werkt samen om de beste aanpak te vinden voor de behandeling van dermatologische aandoeningen, waarbij de nadruk ligt op het versterken van het immuunsysteem, naast het gebruik van faagbehandeling, zowel topisch als oraal.

Opmerkingen:

Er zijn nog geen opmerkingen