Naar boven
Group 155

Begeleiding

Ik loop met je mee voor- tijdens en na de fagenbehandeling. Jij bent de baas. Ik bied een exclusieve service door alles naar wens te organiseren.

Fagen bieden een uitkomst bij resistentie van antibiotica

En waar begin je als je wil starten met een mogelijke fagen behandeling? Is het wel wat voor jou en hoe gaat het in zijn werking? van A tot Z, ik begeleid je door het hele traject.

Het traject

Zo ziet de begeleiding voor de behandeling eruit

Voordat de behandeling gestart kan worden, moeten we goed op een rijtje hebben welke klachten je hebt.

Als jouw contactpersoon, regel ik zaken met de kliniek en zorg dat alles rond de behandeling vlot verloopt.

Voordat de behandeling kan beginnen, moeten we bijna altijd eerst een wattenstaafje (e-swab) opsturen.

Ik zorg dat je een wattenstaafje krijgt met een speciale vloeistof erbij. Jij kiest wanneer het pakketje wordt opgehaald, op een dag en tijd die jou uitkomen.

Zelfs als we al weten welke bacterie er speelt, moet er toch in de meeste gevallen een wattenstaafje opgestuurd worden. Alleen in heel bijzondere gevallen adviseert de kliniek om te beginnen met standaardfagen, zonder zeker te weten of die werken. In Nederland kijken we niet hoe gevoelig de bacterie is voor deze fagen, maar in Georgië doet de kliniek dat wel. Zij onderzoeken welke fagen het beste werken tegen de bacterie. Daarna krijg je een uitslag en advies van de dokter. Ik help je met de vertaling en geef je alle informatie.

Omdat ik dit proces al met mijn dochter heb meegemaakt en al veel patiënten heb geholpen, sta ik klaar om al je vragen te beantwoorden.

Group 117
Group 90

Zo ziet de begeleiding eruit tijdens de behandeling

De uitslag van de kliniek is bekend en de bacteriofagen kunnen gebruikt worden. Ik heb gemerkt dat er altijd veel vragen op je afkomen in deze periode. Omdat iedereen anders is, en ook anders reageert op de behandeling, verschilt iedere situatie. Daarom sta ik je ook bij tijdens de behandeling en is geen vraag te gek. 

Zo ziet de begeleiding na de behandeling eruit

Als de bacteriofagenkuur klaar is sturen we (in de meeste gevallen) nogmaals een e-swab op om te controleren of bijvoorbeeld bij (voorheen) terugkerende blaasontstekingen de urine bacterie vrij is. Tijdens dit proces sta ik je wederom bij, zal de swab opgehaald worden bij je thuis en draag ik de zorg. 

In de meeste gevallen is een vervolgbehandeling nodig. Zoals hierboven verteld is iedere situatie verschillend en is iedere persoon anders. 

bacteriofagen hebben lang de tijd nodig om een infectie te kunnen verslaan. Helemaal bij langdurige klachten kan het lang duren voor een bacteriofaag zijn doel bereikt. Geduld en doorzettingsvermogen is in dit traject heel belangrijk. Verwacht niet op korte termijn een groot resultaat. Daarnaast kunnen bacteriofagen goed samengaan met antibiotica. De bacteriofaag zorgt ervoor dat de bacterie weer gevoeliger wordt voor antibiotica. Dus als er een infectie optreedt tijdens de bacteriofagen behandeling (helemaal in het begin van de behandeling) dan betekent dat niet dat de bacteriofagen niet werken, maar dat ze hun doel nog niet hebben bereikt. Je kunt ze dan een handje helpen door een passende antibioticakuur ernaast te nemen. Uiteraard zullen wij voor je klaarstaan als zich dit voordoet.

Mijn doel blijft hetzelfde: mensen begeleiden voor- tijdens en na dit deel van het leven. 

Group 117

Begeleiding helpt tegen stress, waardoor de focus ligt op genezing

In 2017 kwam ik op het spoor van de bacteriofagen. Een in Nederland nog onbekende manier van het behandelen van infecties. Omdat het niet wetenschappelijk bewezen is, waren er ook geen mogelijkheden om veel informatie te vinden om bacteriofagen en behandeling. Ik miste de hulp en kennis van iemand die er ervaring mee had. Nadat mijn dochter Marit succesvol is behandeld met bacteriofagen, heb ik besloten om me in te zetten om de bacteriofagen en hun werking op de kaart te zetten.

Ik vind het belangrijk om de onzekerheid en onwetendheid die vaak samengaat met deze behandeling zo klein mogelijk te maken en een steun voor je te zijn in dit traject.

Samen met het team van het Eliava, waarmee ik hele korte lijntjes heb, informeer, help en ondersteun ik mensen die dit traject in willen gaan, of zich afvragen of deze behandeling hen kan helpen.

Ik help vragen te beantwoorden en voorzie je van alle informatie die je nodig hebt om deze behandeling te kunnen starten. Voor, tijdens maar ook na de behandeling sta ik voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te helpen waar nodig.

Dit mag je verwachten bij de begeleiding

Group 217

Uit ervaring

Door Lydia Roelofs haar ervaring met bacteriofagen kan ik je uitstekend begeleiden, van het begin van een fagentherapie tot en met de nazorg. Klik op de icoon om mijn ervaring te lezen.

Group 218

Betrokkenheid

Ik bied de mogelijkheid om thuis bij u langs te komen om de mogelijkheden van een bacteriofagen behandeling te bespreken.

Group 219

Makkelijk bereikbaar

Om de betrokkenheid te blijven waarborgen ben ik 5 dagen per week bereikbaar. Maak vrijblijvend een telefonische afspraak via het contactformulier of stuur een mail.

 
Group 221

Exclusiviteit

Afhankelijk van de soort behandeling dient u of in de Eliava kliniek behandelt te worden, of op afstand, thuis dus. De bacteriofagen worden aan huis bezorgd.

Group

Gemakkelijk contact

Ik ben via verschillende platformen bereikbaar. Klik op het icoontje voor de mogelijkheden om in contact met mij te komen.

Group 222

Alles naar jouw wens

Jij bent de baas. Ik bied een exclusieve service door alles naar wens te organiseren. Zo kom ik bijvoorbeeld bij je thuis én kan ik bij een thuisbehandeling ervoor zorgen dat je de fagen thuis bezorgd krijgt. Ik sta voor je klaar.

Ervaringen

Lees de ervaringen van anderen

"Lydia is een vrouw die met heel veel zorg en liefde ervoor wil zorgen dat een ieder de optimale zorg kan krijgen die nodig is. En zij zet zich daar voor 100% in."

jerinde_odink_bacteriofagen_faagtherapie

Jerinde Odink

"Lydia heeft ons zeer goed begeleidt voor dat ik met mijn 12 jarige dochter Zaïra naar Georgië voor fagen behandeling ging. we wisten precies wat ons te wachten stond."                           

diane_lugtenberg_lbfagen_zaira

Diane

"Ik hoop andere ouders of mensen die in een zelfde situatie zitten te kunnen overtuigen om deze behandeling te starten hadden wij hier eerder van gehoord had dat een hoop blijvende schade aan de nier van onze dochter waarschijnlijk bespaard gebleven."

anke_wigman_rensen_bacteriofagen_ervaring

Anke Wigman-Rensen

Meer weten over mijn begeleiding en jouw mogelijkheden?

Vul het formulier vrijblijvend in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op om jouw situatie te bespreken. 

Laten we in contact komen

Neem vrijblijvend contact met mij op!

Ik sta voor je klaar. Neemt contact op om te ontdekken hoe ik je kan ondersteunen.