Go Back Up
Group 225

Behandeling

Lees verder hoe een behandeling met Bacteriofagen eruit ziet.

Vaststellen van de ziekmakende bacterie

We moeten eerst vaststellen welke bacterie verantwoordelijk is voor de infectie. Zodra we weten welke bacterie jou ziek maakt, kunnen we beoordelen of een behandeling met bacteriofagen geschikt is voor je klachten.

Soms weten we al welke bacterie de problemen veroorzaakt bij een persoon, maar in andere gevallen moet dit nog onderzocht worden. Als de ziekmakende bacterie nog niet bekend is of als er onduidelijkheid over bestaat, is dat geen probleem. Voordat een behandeling met bacteriofagen gestart kan worden, is het bijna altijd nodig om eerst een e-swab op te sturen voor laboratoriumonderzoek. Daarna voeren we een gevoeligheidsonderzoek uit om te zien welke faag effectief is tegen de betreffende bacterie.

 

Group 92-1

Stap 1

Voor de behandeling

Voordat de behandeling gestart kan worden, moeten we goed op een rijtje hebben welke klachten je hebt.

Als jouw contactpersoon, regel ik zaken met de kliniek en zorg dat alles rond de behandeling vlot verloopt.

Voordat de behandeling kan beginnen, moeten we bijna altijd eerst een wattenstaafje (e-swab) opsturen.

Ik zorg dat je een wattenstaafje krijgt met een speciale vloeistof erbij. Jij kiest wanneer het pakketje wordt opgehaald, op een dag en tijd die jou uitkomen.

Zelfs als we al weten welke bacterie er speelt, moet er toch in de meeste gevallen een wattenstaafje opgestuurd worden. Alleen in heel bijzondere gevallen adviseert de kliniek om te beginnen met standaardfagen, zonder zeker te weten of die werken. In Nederland kijken we niet hoe gevoelig de bacterie is voor deze fagen, maar in Georgië doet de kliniek dat wel. Zij onderzoeken welke fagen het beste werken tegen de bacterie. Daarna krijg je een uitslag en advies van de dokter. Ik help je met de vertaling en geef je alle informatie.

Omdat ik dit proces al met mijn dochter heb meegemaakt en al veel patiënten heb geholpen, sta ik klaar om al je vragen te beantwoorden.

Group 91-1

Stap 2

Tijdens de behandling

De uitslag van de kliniek is bekend en de bacteriofagen kunnen gebruikt worden. Ik heb gemerkt dat er altijd veel vragen op je afkomen in deze periode. Omdat iedereen anders is, en ook anders reageert op de behandeling, verschilt iedere situatie. Daarom sta ik je ook bij tijdens de behandeling en is geen vraag te gek.

Group 226

Stap 3

Na de behandeling

Als de bacteriofagenkuur klaar is sturen we (in de meeste gevallen) nogmaals een e-swab op om te controleren of bijvoorbeeld bij (voorheen) terugkerende blaasontstekingen de urine bacterie vrij is. Tijdens dit proces sta ik je wederom bij, zal de swab opgehaald worden bij je thuis en draag ik de zorg. 

In de meeste gevallen is een vervolgbehandeling nodig. Zoals hierboven verteld is iedere situatie verschillend en is iedere persoon anders. 

Bacteriofagen hebben lang de tijd nodig om een infectie te kunnen verslaan. Helemaal bij langdurige klachten kan het lang duren voor een bacteriofaag zijn doel bereikt. Geduld en doorzettingsvermogen is in dit traject heel belangrijk. Verwacht niet op korte termijn een groot resultaat. Daarnaast kunnen bacteriofagen goed samengaan met antibiotica. De bacteriofaag zorgt ervoor dat de bacterie weer gevoeliger wordt voor antibiotica. Dus als er een infectie optreedt tijdens de bacteriofagen behandeling (helemaal in het begin van de behandeling) dan betekent dat niet dat de bacteriofagen niet werken, maar dat ze hun doel nog niet hebben bereikt. Je kunt ze dan een handje helpen door een passende antibioticakuur ernaast te nemen. Uiteraard zullen wij voor je klaarstaan als zich dit voordoet.

Mijn doel blijft hetzelfde: mensen begeleiden voor- tijdens en na dit deel van het leven.

Group 107

Ons Verhaal

Ervaringsdeskundige

Marit kampte sinds haar derde jaar met terugkerende blaas- en nierbekkenontstekingen, waardoor ze jarenlang frequent het ziekenhuis bezocht en lange tijd wekelijks blaasspoelingen onderging. Ondanks de inzet van antibiotica, die nauwelijks effect hadden, ontwikkelden de ontstekingen zich sneller.

In november 2017 werd Marit uitbehandeld verklaard. Gedoemd tot een leven van continue antibioticagebruik. Tot de ontdekking van bacteriofagen een nieuw perspectief bood.

Group 108-1

Richt je volledig op je behandeling

Er is genoeg om overna te denken tijdens een traject zoals deze. Je volledig kunnen richten op de behandeling is het belangrijkste en daar help ik je graag bij. Daarnaast kun je het volgende verwachten:

  • Uit eigen ervaring:
    Uit eigen ervaring met bacteriofagen kan ik je uitstekend begeleiden, van het begin van een fagentherapie tot en met de nazorg. 

  • Makkelijk bereikbaar:
    Om de betrokkenheid te blijven waarborgen ben ik 5 dagen per week bereikbaar. Maak vrijblijvend een telefonische afspraak via het contactformulier of stuur een mail.

  • Alles naar jouw wens:
    Jij bent de baas. Ik bied een exclusieve service door alles naar wens te organiseren. Zo kom ik bijvoorbeeld bij je thuis, als dat gewenst is én kan ik bij een thuisbehandeling ervoor zorgen dat je de fagen thuis bezorgd krijgt. Ik sta voor je klaar. 
Group 80

Neem vrijblijvend contact met me op!

Ik sta voor je klaar. Neemt contact op om te ontdekken hoe ik je kan ondersteunen.