Go Back Up

Toepassingen 

 Urologie & Gynacecologie

In de urologie zijn ontstekingsziekten van de genitale organen zeer ingewikkeld te behandelen, vooral wanneer de patiënt kampt met infecties veroorzaakt door antibiotica resistente bacteriën. Prostaatontsteking, plasbuisontsteking, vaginale ontstekingen en blaasontstekingen zijn voorbeelden van de soorten infecties die met bacteriofagen kunnen worden behandeld. 

Group 231

Eliava's Unieke Aanpak met bacteriofagen

Veel patiënten die ik help, vertellen dat ze al maanden of zelfs jarenlang tevergeefs behandelingen met verschillende antibiotica hebben ondergaan in meerdere ziekenhuizen en klinieken.

De Eliava Kliniek, met haar uitgebreide ervaring op het gebied van klinische behandelingen, biedt succesvolle behandelingen voor patiënten met chronische infecties. Dit gebeurt met behulp van standaard bacteriofagen. Als het nodig is, kan de behandeling specifiek worden aangepast aan de behoeften van de patiënt door gepersonaliseerde bacteriofagen te ontwikkelen.

Bij de behandeling van verschillende aandoeningen maakt de gynaecologische afdeling van het Eliava Phage Therapy Center gebruik van faagpreparaten als onderdeel van een uitgebreid behandelplan.

Gezondheidskwesties bij Urologie & Gynacecologie

Plasbuisontsteking

Prostaatontsteking

Blaasontsteking

Bacteriele vaginatis_2_11zon

Bacteriële vaginatis

Baarmoederhals- ontsteking

Bacteriële infecties van de bekkenholte

Bacteriele infecties van de bekkenholte

Ook interessant om de volgende toepassingen in detail te lezen

Group 108-1

Richt je volledig op je behandeling

Er is genoeg om overna te denken tijdens een traject zoals deze. Je volledig kunnen richten op de behandeling is het belangrijkste en daar help ik je graag bij. Daarnaast kun je het volgende verwachten:

  • Uit eigen ervaring:
    Uit eigen ervaring met bacteriofagen kan ik je uitstekend begeleiden, van het begin van een fagentherapie tot en met de nazorg. 

  • Makkelijk bereikbaar: 
    Om de betrokkenheid te blijven waarborgen ben ik 5 dagen per week bereikbaar. Maak vrijblijvend een telefonische afspraak via het contactformulier of stuur een mail.

  • Alles naar jouw wens:
    Jij bent de baas. Ik bied een exclusieve service door alles naar wens te organiseren. Zo kom ik bijvoorbeeld bij je thuis, als dat gewenst is én kan ik bij een thuisbehandeling ervoor zorgen dat je de fagen thuis bezorgd krijgt. Ik sta voor je klaar.

Antibiotica niet langer effectief voor jou?

Als antibiotica niet langer effectief blijkt te zijn, kunnen we op het moment van een infectie urine opsturen naar de kliniek om te kijken of een bacteriofagenbehandeling een uitkomst kan bieden. Het zou ontzettend behulpzaam zijn in het proces als er al bekend is vanuit Nederland welke bacterie de infectie veroorzaakt. 

 


Stap 1
Vaststellen van de ziekmakende bacterie

We moeten vaststellen welke bacterie de infectie veroorzaakt bij jou en of deze bacterie behandeld kan worden met een bacteriofagen behandeling. Er kunnen namelijk ook oorzaken zijn die niet behandeld kunnen worden.

Het zou ontzettend behulpzaam zijn in het proces als er al bekend is vanuit Nederland welke bacterie de plasbuisontsteking veroorzaakt. De kliniek zal een onderzoek (stap 2) gaan doen op de ziekmakende bacterie. Zodoende kunnen wij de uitslagen met elkaar vergelijken. 

Mocht je geen idee hebben welke bacterie de boosdoener is? Geen zorgen, als er antibiotica is voorgeschreven voor de plasbuisontsteking én het is uitgesloten dat het gaat om een seksueel overdraagbare aandoening dan is het zinvol om een e-swab op te sturen. 

 

Stap 2
Het opsturen van een E-swab

De tweede stap is het opsturen van een e-swab (onderzoeksmonster) naar de Eliava kliniek in Georgië.

Ik zorg ervoor dat je een geschikt transportmonster opgestuurd krijgt. De instructies die hierbij horen nemen we samen door zodat je precies weet hoe je het monster klaarmaakt voor verzending. 

Op het moment van een ontsteking of lichte klachten en geen (recent) antibioticagebruik kunnen wij urine opsturen naar de kliniek.

In de kliniek zullen zij op de gevonden bacterie een gevoeligheidsonderzoek doen. 
Vervolgens krijgen wij de onderzoeksuitslag. Welke bacterie of bacteriën zijn er gevonden, en welke gevoeligheid heeft de bacterie voor bacteriofagen?

Stap 3
Uitslag en opstarten van een bacteriofagen behandeling

Na ongeveer 14 – 20 dagen krijgen we te horen welke gevoeligheid de gevonden bacterie of bacteriën hebben voor fagen. Samen bespreken we de uitslag zodat je precies weet wat je te wachten staat.

De Eliava Kliniek heeft de grootste fagenbank van de wereld. Dit houdt in dat een bacteriofagen behandeling voor je plasbuisontstekingen direct kan worden opgestart. In de meeste gevallen is een thuisbehandeling mogelijk. 

De kliniek heeft inmiddels een fagenbank met meer dan 2000 bacteriofagen. Soms kan het zo zijn dat het onderzoek uitwijst dat er géén geschikte faag is. Als er géén standaardfaag beschikbaar in de fagenbank van de Eliava, Dan kan het zijn dat de arts een faag-op-maat adviseert.

Een faag-op-maat is een bacteriofaag dat wordt ontwikkeld voor de ziekmakende bacterie. 

 

Neem vrijblijvend contact met mij op!

Ik sta voor je klaar. Neemt contact op om te ontdekken hoe ik je kan ondersteunen.