Go Back Up
Group 107

Ons verhaal

Lees hoe ons verhaal begonnen is
Group 227

In aanraking met fagen

Marit kampte vanaf haar derde jaar met ernstige terugkerende blaas- en nierbekkenontstekingen.

Door Marit haar blaasontstekingen gingen wij jarenlang heel regelmatig naar het ziekenhuis, vervolgens zelfs een half jaar lang iedere week voor blaasspoelingen. Als gevolg van de antibiotica die nauwelijks tot niet werkten konden de ontstekingen zich in een sneller tempo ontwikkelen. 

Vervolgens kregen wij in november 2017 het nieuws dat Marit helaas was uitbehandeld. Hierdoor zal Marit alleen antibiotica moeten gaan gebruiken op het moment van een ontsteking. Dat wil zeggen: De antibiotica die ze reeds 8 jaar lang heeft gebruikt waarvan 6 jaar lang op dagelijkse basis. 

Dit betekende dat Marit de rest van haar leven heel veel antibiotica zou moeten blijven gebruiken, als er niets zou veranderen.
Resistentie lag op de loer. Tot dat wij op de hoogte kwamen van het bestaan van bacteriofagen, door een uitzending van dokters van morgen.

Group 155

Een oplossing; bacteriofagen

Bacteriofagen zijn kleine virussen die heel gericht een ziekmakende bacterie aanpakken.

Daar waar antibiotica ook de goede bacteriën uitroeit richten bacteriofagen zich alleen op de ziekmakende bacterie en laat de goede bacterie met rust. Wij voelden meteen dat dit de oplossing zou kunnen zijn voor Marit!

Nadat wij ons hier verder in hebben verdiept hebben wij besloten om deze behandeling aan te grijpen. We hebben een urine monster opgestuurd en al snel bleek Marit twee bacteriën bij zich te hebben waar bacteriofagen uitermate geschikt voor waren.

Marit had de E-coli en de Staphylocuccus Epidermides bacterie.

Group 228

Baad het niet, schaadt het niet

Bacteriofagen zijn uitermate geschikt voor het uitroeien van deze vervelende ziekmakende bacterie, maar dan zijn we er nog niet.

Belangrijk is om erachter te komen wat de oorzaak is dat die bacteriën daar zitten. Marit heeft de afgelopen jaren een aantal onderzoeken gehad maar helaas zijn we er nooit achter gekomen waar nou die bacterie precies vandaan kwam. Hier konden we de artsen dus geen antwoord op geven.
Maar we vonden het zeker waard om de bacteriofagen behandeling te proberen, ook omdat we veel goede verhalen al hadden gehoord en gelezen.

Baad het niet, schaadt het niet was ons motto.

Bacteriofagen zijn een heel natuurlijk middel. ons lichaam heeft uit zichzelf al miljarden fagen bij zich dus het lichaam kent ze al.
Het proberen waard vonden wij! Via een doneeractie hadden wij binnen 2 weken het benodigde geld bij elkaar en op 15 januari 2018 zijn wij afgereisd naar Tbilisi, Georgië. Een behandeling die daar 12 dagen zou duren. De eerste dag echter kwamen ze er in de kliniek achter dat Marit een ernstig ontstoken urinebuis had dat zeker een van de oorzaken zou zijn van de ontstekingen.

Group 229

De Eliava kliniek zoekt naar de oorzaak

Maar de Eliava Kliniek keek verder. Marit werd op alle mogelijke boosdoeners onderzocht. Ze heeft scans, echo’s, een uitgebreide urine check, ontlastings- en inwendig onderzoek gehad.

Op de eerste dag van ons bezoek aan de kliniek kreeg Marit ook haar eerste flesje bacteriofagen. Dit was een klein potje met vloeibare bacteriofagen om te drinken.

Omdat haar urinebuis zo ontstoken was besloten ze ook fagen via een katheter rechtstreeks naar binnen te brengen. Uiteindelijk concludeerde de kliniek dat Marit een ontstoken urinebuis had. Haar ontstoken urinebuis was het probleem van alle ellende. Een probleem dat niet te verhelpen is met antibiotica volgens de arts in Georgië. En dat blijkt, want Marit kampt ondanks 8 jaar antibiotica al die jaren met klachten. 

Marit ging door met het drinken van fagen. En ook kreeg ze de fagen nog een aantal keren toegediend via een katheter, 8 jaar lang leefde Marit met iedere dag pijn. geen gevoel meer van aandrang, dus regelmatig natte broeken. Op de 7de dag van het gebruik van de fagen kwam Marit dansend en zingend van de wc.

Geen afschuwelijke pijn meer na het plassen

Ze merkte verschil. Niet meer die afschuwelijke stekende pijn meer na het plassen!

De pijn was enorm afgenomen. De fagen begonnen hun werk te doen!
Eenmaal thuis is Marit nog een half jaar doorgegaan met het drinken van de fagen.

Op 5 juni 2018 heeft ze het laatste flesje fagen gedronken en toen was de behandeling klaar!

Spannend, want al die tijd was er geen pijn en geen ontsteking meer te bekennen, maar hoe zou het gaan als ze geen fagen meer krijgt?
Inmiddels zijn we ruim 18 maanden verder sinds het eerste flesje fagen en nog steeds is Marit pijn en ontstekingsvrij! Ruim  18 maanden geen antibiotica meer nodig gehad, dus we mogen absoluut de conclusie trekken dat de bacteriofagen voor Marit ongetwijfeld een succes is!

Inmiddels ben ik door ons succes verhaal met heel veel mensen in contact gekomen die graag meer willen weten over de bacteriofagen.

Ons verhaal in het programma Dokters van Morgen en RTV Oost

Neem vrijblijvend contact met mij op!

Ik sta voor je klaar. Neemt contact op om te ontdekken hoe ik je kan ondersteunen.