Go Back Up

Toepassingen 

Chirurgische infecties

Een veel voorkomende chirurgische complicatie ten gevolge van diabetes zijn wonden op de voeten die zeer traag of nauwelijks genezen. Vaak is amputatie een gevolg. Deze wonden, zweren raken vaak geïnfecteerd. In mijn ervaring als tussenpersoon is gebleken dat een bacteriofagen behandeling voor deze infecties een unieke en effectieve oplossing kan zijn voor dit chronische probleem.

Eliava's Unieke Aanpak met bacteriofagen

 

De meeste van de patiënten die ik begeleid hebben vaak de ervaring dat ze vele maanden of zelfs jaren zonder succes in verschillende ziekenhuizen en klinieken zijn behandeld met diverse antibiotica.

De Eliava kliniek heeft dankzij haar jarenlange klinische ervaringen de mogelijkheid om patiënten met chronische infecties succesvol te behandelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van standaard bacteriofagen, en indien nodig kan de behandeling van de patiënt worden afgestemd op de patiënt zelf door bacteriofagen op maat.

De afdeling gynaecologie van het Eliava Phage Therapy Center gebruikt faagpreparaten bij de complexe behandeling van de onderstaande aandoeningen,

Gezondheidskwesties bij Chrirugische infecties

Chronische Wonden

Prothese geässocieerde infecties

Diabetische voet

Ook interessant om de volgende toepassingen in detail te lezen

Antibiotica niet langer effectief voor jou?

Als antibiotica niet langer effectief blijkt te zijn, kunnen we op het moment  van een prostaatontsteking urine opsturen naar de kliniek om te kijken of een bacteriofagenbehandeling een uitkomst kan bieden. In Nederland is het vaak al bekend welke bacterie de boosdoener is. Het is ontzettend behulpzaam om te weten welke bacterie de klachten veroorzaakt. Lees verder voor een overzicht in 3 stappen hoe een bacteriofagen behandeling bij prostaatontstekingen er uit kan komen te zien. 

 


Stap 1
Vaststellen van de ziekmakende bacterie

We moeten vaststellen welke bacterie de plasbuisontsteking ofwel infectie veroorzaakt bij jou. Het kan ook zijn dat er sprake is van een SOA. SOA’s kunnen helaas niet worden behandeld met bacteriofagen.

Het zou ontzettend behulpzaam zijn in het proces als er al bekend is vanuit Nederland welke bacterie de plasbuisontsteking veroorzaakt. De kliniek zal een onderzoek (stap 2) gaan doen op de ziekmakende bacterie. Zodoende kunnen wij de uitslagen met elkaar vergelijken. 

Mocht je geen idee hebben welke bacterie de boosdoener is? Geen zorgen, als er antibiotica is voorgeschreven voor de plasbuisontsteking én het is uitgesloten dat het gaat om een seksueel overdraagbare aandoening dan is het zinvol om een e-swab op te sturen. 

 

Stap 2
Het opsturen van een E-swab

De tweede stap is het opsturen van een e-swab (onderzoeskmonster) naar de Eliava kliniek in Georgië.

Ik kan je helpen aan een geschikt transportmonster. Een e-swab of ook wel onderzoeksmonster genoemd krijg je thuisgestuurd met instructies, zodat je precies weet hoe je het monster klaar kan maken voor de zending. 

Op het moment van een ontsteking kunnen wij urine opsturen naar de kliniek.

In de kliniek zullen zij op de gevonden bacterie een gevoeligheidsonderzoek doen. 

Vervolgens krijgen wij de onderzoeksuitslag. Welke bacterie of bacteriën zijn er gevonden, en welke gevoeligheid heeft de bacterie voor bacteriofagen?

Op naar stap 3.

 

Stap 3
Uitslag en opstarten van een bacteriofagen behandeling

Na ongeveer 14 – 20 dagen krijgen we te horen welke gevoeligheid de gevonden bacterie of bacteriën hebben voor fagen. Ik zal de uitslag aandragen aan je.

De Eliava Kliniek heeft de grootste fagenbank van de wereld. Dit houdt in dat een bacteriofagen behandeling voor je plasbuisontstekingen direct kan worden opgestart. In de meeste gevallen is een thuisbehandeling mogelijk. 

De kliniek heeft inmiddels een fagenbank met meer dan 2000 bacteriofagen. Soms kan het zo zijn dat het onderzoek uitwijst dat er géén geschikte faag is. Als er géén standaardfaag beschikbaar in de fagenbank van de Eliava, Dan kan het zijn dat de arts een faag-op-maat adviseert.

Een faag-op-maat is een bacteriofaag dat wordt ontwikkeld voor de ziekmakende bacterie. 

 

Group 108-1

Richt je volledig op je behandeling

Er is genoeg om overna te denken tijdens een traject zoals deze. Je volledig kunnen richten op de behandeling is het belangrijkste en daar help ik je graag bij. Daarnaast kun je het volgende verwachten:

  • Uit eigen ervaring:
    Uit eigen ervaring met bacteriofagen kan ik je uitstekend begeleiden, van het begin van een fagentherapie tot en met de nazorg. 

  • Makkelijk bereikbaar:
    Om de betrokkenheid te blijven waarborgen ben ik 5 dagen per week bereikbaar. Maak vrijblijvend een telefonische afspraak via het contactformulier of stuur een mail.

  • Alles naar jouw wens:
    Jij bent de baas. Ik bied een exclusieve service door alles naar wens te organiseren. Zo kom ik bijvoorbeeld bij je thuis, als dat gewenst is én kan ik bij een thuisbehandeling ervoor zorgen dat je de fagen thuis bezorgd krijgt. Ik sta voor je klaar.

Neem vrijblijvend contact met mij op!

Ik sta voor je klaar. Neemt contact op om te ontdekken hoe ik je kan ondersteunen.