kfcon73kt8vibg8g8dvv9oo8bwrl9m
Bacteriofagen bij huidaandoeningen

Toepassingen van bacteriofagen bij een huidaandoening

Bacteriofagen bij huidaandoeningen

Deze pagina is speciaal ingericht voor het geven van informatie over bacteriofagen als je kampt met een huidaandoening welke veroorzaakt wordt door een bacterie. Hoe gaat een behandeling in zijn werk? Bacteriofagen kunnen vaak ingezet worden tegen huidaandoeningen. 

Veel voorkomende huidaandoeningen

Huidaandoening

Een veel voorkomende bacterie bij huidaandoeningen

Antibiotica niet langer effectief voor jou?

  • Is antibiotica niet langer effectief? We kunnen bij een ontsteking een e-swab monster met wondvocht opsturen naar de kliniek om vervolgens te kijken of een bacteriofagenbehandeling een uitkomst kan bieden.

  • Kamp je momenteel met klachten en ben je benieuwd of bacteriofagen wellicht een uitkomst bieden voor jouw klachten? Neem gerust contact op.

Een behandeling met bacteriofagen tegen huidaandoeningen

Iedere patiënt die behandelt wordt met bacteriofagen doorgaan globaal gezien dezelfde stappen. Stap 1 is het onderzoeken welke bacterie de bacteriële infectie veroorzaakt. Zoals je misschien al weet zijn er ontzettend veel verschillende bacteriofagen die elk verschillende bacteriën aanpakken.

Mocht er vanuit onderzoeken in Nederland al bekend zijn dat er specifieke bacteriën of een enkele bacterie de infectie veroorzaakt, dan is dat goed om te vergelijken met de uitslag vanuit de Eliava kliniek.

Onderzoek bij de Eliava kliniek in Georgië

Je vraagt je vast af… uitslag van de kliniek? Ja. We gaan een  een e-swab ofwel monster met wondvocht naar de kliniek in Georgië verzenden. Hiervoor heb ik speciale transport e-swabs. Deze transportswabs bevat een vloeistof waardoor de inhoud tot wel 6 weken goed blijft voor onderzoek. 

Afreizen naar de kliniek is in de meeste gevallen niet nodig

Afreizen is in de meeste gevallen niet nodig. Dit komt omdat we het onderzoek op afstand kunnen doen. De ziekmakende bacterie moet bestreden worden. Deze wordt onderzocht en getest op gevoeligheid middels een e-swab. 

Een onderzoeksmonster, wat is dat?

Een onderzoeksmonster stuur ik naar je op. Vervolgens kan het monster afgenomen worden op het moment dat er klachten zijn en er wondvocht afgenomen kan worden. Hierbij is het van belang dat er géén antibiotica wordt gebruikt zodat er een betrouwbaar onderzoeksuitslag komt. 

Het monster wordt opgehaald door een koerier bij je. Waar en wanneer jij dat wilt. 

Het onderzoeksmonster is onderweg naar de kliniek.

Vervolgens is het monster onderweg naar de kliniek in Georgië. Doorgaans duurt het zo’n 3 – 6 werkdagen voordat het pakketje in Georgië aankomt. Nadat het onderzoeksmonster zijn transportweg heeft afgelegd zal de kliniek een gevoeligheidsonderzoek uitvoeren. Dit doen zij door  verschillende bacteriofagen op de ziekmakende bacterie los te laten. 

Uitslag en advies

Na ongeveer 14 dagen is de uitslag bekend en zal ik deze vertalen en delen met je. In mijn ervaring zijn er in de meeste casussen gelijk bacteriofagen beschikbaar. Het komt wel eens voor dat een bacteriofaag op maat worden gemaakt. 

Bacteriofagenkuur

Een behandeling met bacteriofagen, ofwel een bacteriofagenkuur duurt zo’n 1 – 3 maanden. De kliniek komt met een behandelplan, gericht op jou. 

Afsluitend onderzoek

Na de kuur kan er een afsluitend onderzoek plaatsvinden. We sturen nogmaals een urinemonster op naar de kliniek voor afsluitend onderzoek.