LB Fagen

Wat zijn bacteriofagen?

Informatie over bacteriofagen:

Er zijn echt specifieke fagen nodig voor een specifieke bacterie. De bacteriofaag werkt direct en enkel op de doelbacteriën om het te vernietigen via een proces dat ‘lysis’ wordt genoemd.

Het voordeel is dat er dus specifieke fagen nodig zijn die alleen die ene bacterie aanpakt die gevoelig is voor de betreffende faag. Er worden dus geen andere organismen beschadigd. Anders dan bij antibiotica is de kans op resistentie bij fagen aanzienlijk kleiner. 

Alternatief voor antibiotica:

Een bacteriofaag ofwel faag is een klein virus dat één specifieke bacterie aanpakt. Het Eliava Kliniek moet eerst weten welke bacterie de infectie heeft veroorzaakt. Dit wordt middels een E-Swab uitgezocht. Nadat het Eliava Kliniek weet welke bacterie de infectie heeft veroorzaakt kan de behandeling ingezet worden. 

E-swab

Wat is een E-Swab?

Een E-swab is een buisje, waarin urine, sputum, wondvocht e.d opgevangen kan worden voor onderzoek. 

De kliniek kan dan onderzoeken of een bacteriofagen behandeling eventueel een oplossing zou kunnen zijn voor uw probleem. Uiteraard kan ik u helpen aan dit geschikte e-swab en ook het verzenden van de e-swab verzorg ik. 

Mijn eigen ervaring

Mijn dochter, Marit heeft zelf een fagenbehandeling gehad. Ik help nu anderen van A-Z, van informatie tot behandeling met bacteriofagen. Lees ons verhaal via de button.

Ervaring van anderen

Lees op deze pagina de ervaring met bacteriofagen van andere patiënten die ik geholpen heb van begin tot eind, en ook na de behandeling sta ik voor je klaar. 

Een behandeling voor jou!

Bent u benieuwd hoe een fagenbehandeling er uit ziet? Klik op de button om meer te lezen over een behandeling met fagen. Hoe werkt dit precies? Ik snap dat er veel vragen in je op komen.

Plan gerust een belafspraak in met mij via het onderstaande formulier of klik op de button om een meer te lezen over een bacteriofagenbehandeling. 

Vrijblijvend contact.

Neem gerust contact op met mij