Go Back Up

Longen 

longontstekingen

Lees verder hoe een behandeling met Bacteriofagen eruit ziet. 

 

 

 

Bacteriofagen bij longontstekingen

Longontsteking veroorzaakt door bacteriën kan worden behandeld met bacteriofagen.

Antibiotica zijn meestal zeer effectief, maar er zijn verschillende soorten bacteriën en verschillende soorten antibiotica. Daarnaast zijn sommige bacteriën resistent (ongevoelig) geworden voor de meest voorkomende antibiotica. Daarom is het belangrijk dat uw longarts de bacteriën identificeert die longontsteking veroorzaken.

Group 227

Symptomen van een longontsteking

  • Hoesten
  • Kortademigheid
  • Een snelle ademhaling
  • Een snelle hartslag
  • Een slap en lusteloos gevoel
  • Erg moe zijn

 

Antibiotica niet langer effectief voor jou?

Als antibiotica niet langer effectief blijkt te zijn, kunnen we op het moment  van een prostaatontsteking urine opsturen naar de kliniek om te kijken of een bacteriofagenbehandeling een uitkomst kan bieden. In Nederland is het vaak al bekend welke bacterie de boosdoener is. Het is ontzettend behulpzaam om te weten welke bacterie de klachten veroorzaakt. Lees verder voor een overzicht in 3 stappen hoe een bacteriofagen behandeling bij prostaatontstekingen er uit kan komen te zien. 

 


Stap 1
Vaststellen van de ziekmakende bacterie

We moeten vaststellen welke bacterie de infectie veroorzaakt bij jou en of deze bacterie behandeld kan worden met een bacteriofagen behandeling. Er kunnen namelijk ook oorzaken zijn die niet behandeld kunnen worden.

Het zou ontzettend behulpzaam zijn in het proces als er al bekend is vanuit Nederland welke bacterie de plasbuisontsteking veroorzaakt. De kliniek zal een onderzoek (stap 2) gaan doen op de ziekmakende bacterie. Zodoende kunnen wij de uitslagen met elkaar vergelijken. 

Mocht je geen idee hebben welke bacterie de boosdoener is? Geen zorgen, als er antibiotica is voorgeschreven voor de plasbuisontsteking én het is uitgesloten dat het gaat om een seksueel overdraagbare aandoening dan is het zinvol om een e-swab op te sturen. 

 

Stap 2
Het opsturen van een E-swab

De tweede stap is het opsturen van een e-swab (onderzoeksmonster) naar de Eliava kliniek in Georgië.

Ik zorg ervoor dat je een geschikt transportmonster opgestuurd krijgt. De instructies die hierbij horen nemen we samen door zodat je precies weet hoe je het monster klaarmaakt voor verzending. 

Op het moment van een ontsteking of lichte klachten en geen (recent) antibioticagebruik kunnen wij urine opsturen naar de kliniek.

In de kliniek zullen zij op de gevonden bacterie een gevoeligheidsonderzoek doen. 
Vervolgens krijgen wij de onderzoeksuitslag. Welke bacterie of bacteriën zijn er gevonden, en welke gevoeligheid heeft de bacterie voor bacteriofagen?

Op naar stap 3.

 

Stap 3
Uitslag en opstarten van een bacteriofagen behandeling

Na ongeveer 14 – 20 dagen krijgen we te horen welke gevoeligheid de gevonden bacterie of bacteriën hebben voor fagen. Samen bespreken we de uitslag zodat je precies weet wat je te wachten staat.

De Eliava Kliniek heeft de grootste fagenbank van de wereld. Dit houdt in dat een bacteriofagen behandeling voor je plasbuisontstekingen direct kan worden opgestart. In de meeste gevallen is een thuisbehandeling mogelijk. 

De kliniek heeft inmiddels een fagenbank met meer dan 2000 bacteriofagen. Soms kan het zo zijn dat het onderzoek uitwijst dat er géén geschikte faag is. Als er géén standaardfaag beschikbaar in de fagenbank van de Eliava, Dan kan het zijn dat de arts een faag-op-maat adviseert.

Een faag-op-maat is een bacteriofaag dat wordt ontwikkeld voor de ziekmakende bacterie. 

Group 229

Thuis of bij een kliniek?

Vaak krijgen we de vraag of de behandeling thuis of in een kliniek gebeurt. Dit kan u bij thuis of bij de Eliava kliniek in Georgië. In de meeste gevallen kun je op afstand behandelt worden.

Dit betekent dat de behandeling vanuit huis plaatsgevonden wordt. Dit verschilt echter per behandeling. Voor meer informatie kunt u informeren per mail. 

Group 108-1

Richt je volledig op je behandeling

Er is genoeg om overna te denken tijdens een traject zoals deze. Je volledig kunnen richten op de behandeling is het belangrijkste en daar help ik je graag bij. Daarnaast kun je het volgende verwachten:

  • Uit eigen ervaring:
Uit eigen ervaring met bacteriofagen kan ik je uitstekend begeleiden, van het begin van een fagentherapie tot en met de nazorg. 

  • Makkelijk bereikbaar: 
Om de betrokkenheid te blijven waarborgen ben ik 5 dagen per week bereikbaar. Maak vrijblijvend een telefonische afspraak via het contactformulier of stuur een mail.

  • Alles naar jouw wens:
Jij bent de baas. Ik bied een exclusieve service door alles naar wens te organiseren. Zo kom ik bijvoorbeeld bij je thuis, als dat gewenst is én kan ik bij een thuisbehandeling ervoor zorgen dat je de fagen thuis bezorgd krijgt. Ik sta voor je klaar.

CHECK!!!!!!! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit?